Close Menu
Den Haag centrum

Den Haag centrum

Alkmaar

Alkmaar

Almelo centrum

Almelo centrum

Zwolle centrum

Zwolle centrum

Speerpunten

Service & shop

Kenmerken

  • Extra service en diensten
  • Snelheid en gemak
  • Spreekt elke bezoeker aan
  • Toepasbaar bij elke type winkelgebied


Eigenlijk kan elke type bezoeker zich vinden in Service & Shop, want iedereen wil graag comfort en gemak tijdens het bezoek aan een winkelgebied. Als je naar de stad gaat en je kan geen parkeerplaats vinden, is dat meteen een flinke dissatisfier, net als enorme kosten voor het parkeren e.d.  Dit concept gaat echter meer over speciale services die de bezoeker het gevoel geven erg welkom te zijn. Denk aan het thuisbezorgen van de aankopen, parkeren in de buurt, ruime parkeergarages, schone toiletten etc. 
Service & Shop spreekt bezoekers aan op zoek zijn naar een specifiek product of service. Maar dit concept gaat verder dan alleen om het gerichte runshoppen of de dagelijkse boodschappen doen. 
Deze klanten willen hun aankoop snel en gemakkelijk vinden, en stellen daarbij  bruikbare tips en reminders op prijs. Als ze rondlopen met de intentie om een risicovolle, dure aankoop te doen, dan zullen zij niets aan het toeval willen overlaten en meer vergelijkend winkelen. Veel van deze bezoekers hebben zich vooraf uitgebreid op internet georiënteerd en showrooming komt bij hen veel voor. 

Gemak, snelheid en comfort zijn belangrijk voor deze groep net als de eerder genoemde aanvullende services en diensten.. Service & Shop is in feite een concept dat door alle typen bezoekers op prijs wordt gesteld en complementair is aan elk van de andere inspiratie concepten. Afhankelijk van het type bezoeker (willen ze dromen, rondneuzen of doelgericht winkelen) zullen verschillende vormen van service en dienstverlening hen het meest aanspreken.

Een uitgebreide beschrijving van de concept winkelgebieden is te vinden in het rapport ‘Shopping places to be' en ‘Shopping 2020 – De nieuwe winkelstraat’. Kijk voor inspirerende voorbeelden van winkelgebieden bij Nieuws & Inspiratie (cases).